BRUK 2022

BRUK 2022 är unika sceniska möten i fabriksmiljö och en final på Långedprojektet. BRUK 2022 innebär möten mellan symfoniorkester och jazz och mellan konst och musik.

 

Den nedlagda pappersfabriken vid Rexcell i Dals Långed blir en magnifik scen som användes redan ifjol på BRUK 2021. Här finns bilder från det eventet.

 

BRUK 2022 är ett samarbetsprojekt över landsgränsen då Östfold symfoniorkester från Norge gästar oss. Per Oscar Nilsson trio från Malmö kommer också att medverka samt det lokala bandet Now and Then. Det blir en musikalisk resa genom stillar och genrer som sällan möts i en unik miljö där människor i 150 år tjänat sitt uppehälle.

 

Originalmusik och ett uruppförande där jazz och klassiskt möts är skriven av Långedprojektet och kommer att framföras av Östfold symfoniorkester och Now and then. 


BRUK 2022 fortsätter sitt samarbete från i fjol med Västra Götalandsregionens förvaltning för kulturutveckling och deras musikresidens. Tillsammans med Dals Långeds utvecklingsråd och Frontside festival planeras flera evenemang i Dals Långed den 17 september 2022. Vad som händer och när det händer kan du se på denna affisch. På Rexcell och som en del av vad som händer där, spelar även Duo Amper & Petrini. Biljetter till evenemanget på Rexcell hittar du här.


Pressrelease Långedprojektet BRUK 2022, här.


Affisch för Långedprojektet BRUK 2022


 

(BRUK 2022 in english: here)

 

Kontakt, mobil +46761347958, epost info@musicalimages.se 

Stöd och samarbetspartners:

Dals Långeds utvecklingsråd

Ljud: Dalsland Audio

David Gustafsson

Ljus D A Ljusteknik

David Almqvist