Duo Amper Petrini

Duo Amper  Petrini


Som avslutning på Rexcell spelar duon Amper Petrini. Deras framträdande på BRUK utgör en del av projektet Frontside Visits och är en föraning om vad duon kommer att framföra under FRONTSIDE Gothenburg International Chamber Music Festival i Göteborg 12-15 januari 2023. , Holland, Danmark med flera, men även folkmusik från Bohuslän.


Nyckelharpisten Emilia Amper och blockflöjtisten Anna Petrini möts, blandar och utforskar. Det är ett slags associationslek mellan genrer, en jakt på det som gör att viss musik överlever, århundrade efter århundrade. Nordisk folkmusik möter tidig musik från Europas alla hörn och danslåtar flätas samman med egna arrangemang och improvisationer och blir – ny musik!
Emilia Amper är en av Sveriges mest namnkunniga folkmusiker, med både svensk och amerikansk Grammynominering, norska Spellemannsprisen, det nordiska kompositörspriset NPU-priset, Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan, världsmästartitel i nyckelharpa och Zornmärket i silver (riksspelman) i bagaget.

Anna Petrini trivs inom både samtidsmusik, tidig musik och improvisationsmusik. Hon framträder internationellt som solist och kammarmusiker och är regelbundet inbjuden till festivaler och scener runt om i världen.